Terug

Het Cultureel Festival in de Kasteeltuinen van Kasteel Gemert

Het weekend van 30 juni was een heel bijzonder weekend. Op vrijdag vond de officiële sleutel overdracht plaats door de Congregatie van de Heilige Geest aan de nieuwe eigenaar Bas van de Laar van BL Huisvesting. Een historische gebeurtenis die op toepasselijke wijze in besloten kring is gevierd. Maar ook voor de inwoners van Gemert was het feest. Op zaterdag 30 juni stond de poort van het kasteel wagenwijd open voor alle inwoners van Gemert. De kasteeltuinen vormden, passend onder de noemer ‘Kasteel van Gemert. Voor en door Gemert’, het decor van het Cultureel Festival. Het is tevens de start van een rijk beladen cultureel seizoen.

Een zaterdag lang cultuur
In samenwerking met Bibliotheek De Lage Beemden, De eendracht, De Bunker en KunstLokaal werd een uitgebreid en gevarieerd programma gepresenteerd met optredens op diverse locaties in de kasteeltuin. Het hoofdpodium, gelegen op het grasveld van de Bomencarré, bood een programma met diverse popbands, slagwerkgroepen muzikanten en zangers. Er waren zelfs twee musicaluitvoeringen, Hamelen en Shrek.

Het fraaie en intieme prieeltje bood ruimte voor het voorlezen. Niemand minder dan voorleeskampioen Bo nam de kinderen mee in prachtige en wonderlijke verhalen. Zelfs de burgemeester, inclusief burgemeestersketting, en een prinses in voorleesjurk hadden de kinderen geboeid met een staaltje voorleeskunde. Maar het prieeltje was ook de plaats voor poëzie en echte straattaal. Ook in Gemert weet men wat Rappen is en dat hebben ze gehoord. Op andere plekken in de kasteeltuin konden bezoekers meedoen met een selfie wedstrijd, het straattheater van jeugdtheater Carrousel bekijken, of een demonstratie van het Gilde tegenkomen. Kortom er was veel te beleven!

Een zondag voor harmonie
Wie na een lange zaterdag cultuur snuiven er nog niet genoeg van had, kon op zondag gaan genieten van het optreden van de Harmonie Excelsior Gemert. Deze middag was de kasteeltuin veranderd in een openlucht concertzaal. Om een lang verhaal kort te maken, Gemert heeft er met de openstelling van de kasteeltuin een schitterende plek bij om te genieten van creativiteit voor en door Gemert.