Nieuws

Appartementen in kasteel Gemert: ‘Mooi, als je maar betaalt’

GEMERT - Voor het eerst konden belangstellenden zondag zien wat de mogelijkheden zijn voor een luxe leven in het kasteel in Gemert.

Kasteel Gemert start met restauratie Hoofdburcht Bijzondere Expositie “historie inspireert de toekomst” tijdens Open Monumentendag op 13 september

De restauratie van de Hoofdburcht van Kasteel Gemert gaat voorjaar 2021 van start.

De eeuwenoude historie van Kasteel Gemert

Kasteel Gemert is een magische plek met een eeuwenlange geschiedenis, die teruggaat tot maar liefst 1391.

Renovatie kasteel Gemert na ‘winterslaap’ van start

GEMERT - Ontwikkelaar BL Huisvesting wil in het voorjaar van 2021 starten met de renovatie van de hoofdburcht van het kasteel in Gemert en de sloop van de refter.

Parkeren op landerijen bij kasteel Gemert moet zorgen bij omwonenden wegnemen

GEMERT - Bezoekers van het kasteel in Gemert kunnen straks parkeren op de omliggende landerijen.

Kasteelplan Gemert deels aangepast

Achter de schermen wordt nog steeds volop gewerkt aan de herontwikkeling van het kasteel in Gemert. De deels aangepaste plannen worden deze week opnieuw voorgelegd aan de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Subsidie van Brainport Development voor restauratie en herontwikkeling Kasteel Gemert

Om verbindingen tussen inwoners te versterken en meer mensen mee te laten doen stelt Brainport Development via een financieringsregeling zeven miljoen euro aan Rijksbijdrage voor diverse projecten in de regio beschikbaar.

Gaten in de vloeren en muren, Kasteel van Gemert moet na opknapbeurt weer eeuwen vooruit kunnen

GEMERT - 'Na de renovatie kan het kasteel er weer 200 jaar tegen', zegt pandbeheerder Bas van de Laar in een kamer van het Kasteel van Gemert.

Kasteel van Gemert aan vooravond grootscheepse restauratie en herbestemming

In 2020 zal gestart worden met de restauratie van Kasteel van Gemert. Dit gebeurt voordat de eerder beoogde uitbreidingen en gastvrijheidsconcepten worden gerealiseerd. 

Masterplan Kasteel van Gemert ter besluitvorming naar gemeenteraad Gemert-Bakel

Het Masterplan voor Kasteel van Gemert is afgerond en wordt voorgelegd ter besluitvorming aan de gemeenteraad van gemeente Gemert-Bakel.

Kasteel van Gemert presenteert op 29 juni het Cultureel Festival Gemert!

In samenwerking met Bibliotheek De Lage Beemden, De Eendracht, en KunstLokaal wordt op één van de mooiste locaties van Gemert het tweede cultureel festival voor de amateur- en podiumkunsten neergezet. BL Huisvesting opent die dag de Kasteeltuinen. Uiteraard is KunstLokaal aanwezig met presentaties van leerlingen, docenten en ensembles.

Grote toeloop bij paaseizoekmiddag Kasteel van Gemert

Op eerste Paasdag was de Paashaas aanwezig op het Kasteel van Gemert. Daags tevoren had hij wel duizenden paaseieren in de kasteeltuin verstopt.

Het Cultureel Festival in de Kasteeltuinen van Kasteel Gemert

Het Kasteel heeft wederom de poorten opengezet voor de inwoners van Gemert

Overdracht van Kasteel van Gemert

Een historisch moment voor Gemert

Commissaris van de koning Wim van de Donk ontvangen voor lunch op Kasteel Gemert

Historie

Het kasteel van Gemert kent een lange, roerige geschiedenis. Door de eeuwen heen heeft het diverse functies gekend. Kasteel van Gemert is een eeuwenoud kasteel, een iconisch erfgoedcomplex, gelegen op een markante plek in het centrum van Gemert. Sinds 1916 is Kasteel van Gemert eigendom van de Congregatie van de Heilige Geest. Een reis door de tijd.De familie Bas van de Laar heet u van harte welkom bij Kasteel Gemert

De familie Bas van de Laar, de eigenaar van het Kasteel Gemert, investeert met het bedrijf BL Huisvesting in de beste kwaliteit van Nederland, met bijzonder veel liefde voor monumentale gebouwen en historische kernen. Dat noodzaakt vrijwel altijd tot maatwerk, gebaseerd op een tweeledige basisfilosofie: geen concessies doen aan de kwaliteit en de cultuurhistorische waarde en optimaal ontwikkelen voor de gebruiker, de stakeholder en omgeving. Zo geldt dat ook voor de beoogde ontwikkelingen van Kasteel Gemert.

De toekomst

Ontmoet, geniet, leer, verblijf, beleef, werk, ontspan, ontdek en resideer. Kasteel van Gemert opent zijn deuren. Voor ondernemers, kunstenaars, overheden, huurders en kopers, gasten en vrijwilligers. Straks 24 uur per dag welkom in de nieuwe en volledig openbare faciliteiten van het kasteel. Overnachten in het hotel, een bezoek aan het theater, een uniek moment op onze bijzondere trouwlocatie, genieten in de Oranjerie, resideren of samenwerken als vrijwilliger in de kruidentuin en een bezoek aan het toprestaurant ... Kasteel Gemert is er straks voor zijn bezoekers, bewoners en gasten.